2 Nisan 2011 Cumartesi

Yeni anne olmuşların dikkat etmesi gerekenler

Yeni anne adayları bebeklerinde ki bazı değişikliklerde hemen paniklemekte ve soluğu doktorlarda almaktadır. Aslında durum böyle değildir. Bu konuyu bazı ana başlıklarla inceleyebiliriz

1-     Bebeğimin dudağında kabarcık var : Yeni doğan bir çok bebeğin dudağında küçük şişlikler ya da kabarcıklar oluşabilir. Bazı durumlarda kabarcık anne karnında parmak emme alışkanlığından ötürü doğumdan önce var olduğu bilinir. Aslında bu durum dudağı güçlendirir ve meme ucunu daha kolay kavramasını sağlar.

2-     Bebeğimin kakası ishal gibi : Hazır mamalarla beslenen bebekler daha kahvrengimsi ve yumuşak kaka yaparken anne sütüyle beslenen bebeklerin kakaları daha sıvı olur. Bazı bebekler gün içinde bir çok kez kaka yapabilir. Bazılarıda sadece haftada birkaç kez yapar. Bu durum gayet normaldir.

3-     Bebeğim her zaman hapşırıyor : Yeni doğan bebekler çok hapşırır. Fakat bu soğuk algınlığı yada hasta oldukları için değildir. Bu sadece onların burun kanallarını ve hava akımını nasıl sağladıklarının göstergesidir.

4-     Bebeğimin derisi pul pul : Bebeğiniz doğduktan sonra karnınızda yaşadığından daha farklı bir ortama adapte olmaya çalıştığı için yani teni havayla temas etmeye başladığı için derisinin üst kısmı kurur ve pul pul olmaya başlar. Çocuğunuzun tüm vücudu pul pul soyulabilir. Ama bu durum en çok ellerinde ve ayaklarında görülür.

5-     Bebeğim farklı nefes alıyor : pek çok yeni aile gibi siz de muhtemelen gecenin en güzel saatlerini bebek karyolası kenarında onun nefes alıp almadığını kontrol etmek için geçiriyor ve muhtemelen zaman zaman bebeğinizin düzensiz nefes aldığını fark edip korkuyorsunuz. Fakat yeni doğan bebeklerin zaman zaman nefeslerine ara vermeleri ve daha sonra kendi düzenli nefes almalarına devam etmeleri gayet normaldir.

6-     Bebeğimin ağlaması hep aynı : Anneler içsel olarak bebeklerinin acıkıp acıkmadıklarını yorulup yorulmadıklarını ya da bezlerinin değiştirilmeye ihtiyaç duyduklarını ağlama sebeplerinden ayırt edebilir. Fakat bebeğinizin ilk diline alışamadıysanız sıkıntı etmeyin. Uzmanlar zamanla ağrıdan dolayı acı bir çığlık attığını yorgunluk mızıldanmasının daha hafif olduğunu fark edebilirsiniz diyor.  Bazı bebekler beslenmek istediklerinde farklı ses çıkarabilirler


Yeni anne olmuşların dikkat etmesi gerekenler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder