2 Nisan 2011 Cumartesi

Bebeğin cinsiyetinin belirlenmesi

ne dış etkenlerin yaklaşımı nasıl oluyor. Bu yazımızda bu anlatılmaktadır.

Anne olmaya karar verdiğiniz andan itibaren hatta bu karar öncesi kızım olsa adını bu erkek olursa adını bu koyacağım şekilde içimizden geçirmişizdir. Bu beklentinize birde hamilelik öncesi ortaya çıkan belirtiler yada ultrason sonuçları eklendiğinde artık bir kız yada erkek annesi olarak konumlarsınız kendinizi. Peki 9 ay sonunda bebeğinizin tam tersi bir durumla karşılaşırsanız ne hissedersiniz. Bütün teknolojik ilerlemeler ve gelişmelere rağmen anne karnında bebeğin cinsiyetini saptamak %100 imkansızdır.

Bebeğin cinsiyetinin belirlenmesi Annenin psikolojik durumu
Kimi anne adaylarının durumu normal olarak kabullenirken kimileride hayal kırıklığı yaşayabilir. Özelikle erkek çocuk sahibi olmanın ailede ve çevresinde statü sahibi olmakla eş değer olarak görülebilir. Anne kız çocuk istese dahi toplumsal olarak kabül görmesinin yolunun erkek çocuk doğurmaktan geçtiğini düşünerek olumsuz duygular yaşayabilir. her şeyin ötesinde anne adayları gebeliği sırasında teknolojinin sunduğu imkanlardan yararlanarak bebeğin cinsiyetini öğrenmek ve ona göre hazırlanmak isteyebilir.

Bebeğin cinsiyetinin belirlenmesi Şoku atlatamayanlar
Bazı ailelerin aradan uzun zaman geçmiş olmasına rağmen beklediklerinden farklı cinsiyette bir çocuk sahibi olmalarının şokunu atlatamadıklarıda görülmüştür.

Hatta durum o kadar abartılı bir hale geliyor ki çocuğun yanında bile durum dile getirebiliyorlar. Özelikle 2-3 yaşını geçmiş çocuklar anne babaların ağzından bu tip bir durumu sık sık duyduklarında ortada yanlış bir şey olduğu hissine kapılarak istenmeyen çocuk olduklarını düşünebilirler.

Psikolojik destek zamanı
Cinsiyet tahmini sonucu durumu kabullenmemekte zorlanan ve uzun süre bunu aşamayan kişiler gecikmeden uzman yardımı almaları gerekebilir. Hamileliğin getirdiği bir takım sıkıntılara ek olarak ciddi anlamda psikolojik sorunlarla karşılaşabilir ve durum iyice içinden çıkılmaz bir hal alabilir. Her sorunda olduğu gibi tbu tip bir sorunda da erken davranmak çok şey kazandırır.


Bebeğin cinsiyetinin belirlenmesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder