Sultan Baklası Tarifi Malzemeler
• 1 kg taze bakla
• 2 deme! laze soğan
• 1 demet taze nane
• 1 demet dereotu
• 1 çorba kaşığı un
• 1 adet kesme şeker
• 1 su bardağı zeytinyağı
• tuz
• 1 kase sarmısaklı
1 Baklaların kılçıklarını ayırın. Limonlu suya koyun.
2 Tencerenin altına ince kıyılmış dereotu ve naneyi yayın. Üzerine baklaları dizin. En üste ise irice doğram niş soğanları koyun. Tuz, şeker ve unu ekleyin. Zeytinyağını üzerinde gezdirin. Üstünü geçecek kadar su ekleyin ve üzerini yağlı bir kağıtla kapatın, 1,5 saat kısık ateşte pişirin.
Soğuyunca servis tabağına alın. Sarımsaklı yoğurda birlikte servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder