19 Nisan 2011 Salı

SSK Prim Sorgulama Gün Dökümü

Bundan önceki dönemlerde sigorta veya bağkur ile ilgili prim sorgulama veya diğer bir değişle gün dökümü işlemlerini sosyal sigortalar güvenlik kurumu web sitesi olan www.sgk.gov.tr adresi üzerinden yapabiliyordunuz. Yapılan yeni düzenlemeler ve değişiklikler ile birlikte bir çok işlem gibi gün dökümü işlemi de web sitesi üzerinden yapılacaktır. E-Devlet diğer bir değişle www. adresi üzerinden işlem yapabilmeniz için kendinize ait şifreniz olması zorunludur.

?

e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz.

Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir. üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden, şifreler başvuru sahipleri için özel olarak oluşturulmaktadır. Bu nedenle ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile şifreler verilmektedir.

Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 1 TL tahsil edilmektedir. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT’den alınacak her şifre için ayrıca 10 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu değildir.

 

Yukarıdaki açıklamaya göre e-devlet şifresi ni aldıysanız şayet. Buraya tıklayarak açılan sayfada Tc Kimlik numaranız ile birlikte e-devlet şifrenizi girerek SSK prim sorgulama sı yaptırabilirsiniz.

E-Devlet veya SSK Prim sorgulama gün dökümü işlemi ile ilgili takıldığınız konular olursa şayet, konu altına yorum olarak bırakabilirsiniz. Sevgilerimle.net editörleri en kısa sürede soru veya sorunlarınız ile ilgilenecektir.

SSK Prim Sorgulama Gün Dökümü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder