1 Nisan 2011 Cuma

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı memur alımı şartları bölümleri başvuruları 31 Mart 2011

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı 50 sosyal güvenlik uzman yardımcısı, Ankara Elektrik Havagazı ve Otobüs İşletme Müessesesi (EGO) Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı 6 müfettiş yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 3 AB uzman yardımcısı, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü de 10 sözleşmeli personel alacak.


Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, sosyal güvenlik uzmanı olarak yetiştirilmek üzere, merkez teşkilatına sınavla, 50 sosyal güvenlik uzman yardımcısı alımında bulunacak.


26 Mart Cumartesi günkü Resmi Gazete’de yer alan duyuruya göre sınav, Ankara’da yapılacak olup, tarihi ve sınava girmeye hak kazanan adayların listesi ”www.sgk.gov.tr” adresinde ilan edilecek.


Adaylar başvurularını 1-15 Nisan 2011 tarihleri arasında saat 17.30'a kadar Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına (Ziya Bey Caddesi No: 6 Balgat/Ankara) yapacaklar.


Adaylarda, KPSS yabancı dil bölümünden soru sayısının en az yüzde 60'ını doğru cevaplamış olmak veya KPDS’den en az (C) düzeyinde başarılı olmak ya da buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan belgeye sahip olmaları şartı aranacak.


Sınava girecek adaylarda aranacak özel şartlar da şöyle:


-10 sosyal güvenlik uzman yardımcısı:


En az 4 yıllık lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültesi ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 27-28/6/2009 veya 10-11/7/2010 tarihli Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden KPSSP115 puan türünden 70 ve üzerinde puanı olmak ve kontenjanın 3 katı olan 30 aday arasına girmek.


-15 sosyal güvenlik uzman yardımcısı:


Hukuk fakültesinden ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak.


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 27-28/6/2009 veya 10-11/7/2010 tarihli Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden KPSSP103 puan türünden 70 ve üzerinde puanı olmak ve kontenjanın 3 katı olan 45 aday arasına girmek.


5 sosyal güvenlik uzman yardımcısı:


En az 4 yıllık lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının matematik bölümü ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak.


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 27-28/6/2009 veya 10-11/7/2010 tarihli Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden KPSSP78 puan türünden 70 ve üzerinde puanı olmak ve kontenjanın 3 katı olan 15 aday arasına girmek.


5 sosyal güvenlik uzman yardımcısı:


En az 4 yıllık lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının istatistik bölümü ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak.


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 27-28/6/2009 veya 10-11/7/2010 tarihli Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden KPSSP25 puan türünden 70 ve üzerinde puanı olmak ve kontenjanın 3 katı olan 15 aday arasına girmek.


5 sosyal güvenlik uzman yardımcısı:


En az 4 yıllık lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının endüstri mühendisliği bölümü ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak.


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 27-28/6/2009 veya 10-11/7/2010 tarihli Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden KPSSP4 puan türünden 70 ve üzerinde puanı olmak ve kontenjanın 3 katı olan 15 aday arasına girmek.


10 sosyal güvenlik uzman yardımcısı:


Üniversitelerin yazılım, elektronik, elektrik ve elektronik ile bilgisayar mühendisliği bölümlerinden ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak.


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 27-28/6/2009 veya 10-11/7/2010 tarihli Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden KPSSP4 puan türünden 70 ve üzerinde puanı olmak ve kontenjanın 3 katı olan 30 aday arasına girmek.”


-ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI 3 AB UZMAN YARDIMCISI ALACAK-
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı için 3 AB uzman yardımcısı alacak.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının bugünkü Resmi Gazete’de yer alan duyurusuna göre, yabancı dilden sözlü sınav ile 3 Avrupa Birliği uzman yardımcısı alınacak.


Sözlü sınav 10 Mayıs 2011 tarihinde saat 10.00'da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında gerçekleştirilecek.


Sınava üniversitelerin en az 4 yıllık lisans eğitimi veren Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, Amerikan Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, mütercim-tercümanlık (İngilizce), Çeviribilim (İngilizce), karşılaştırmalı edebiyat (İngilizce), Dilbilim (İngilizce), İngiliz Dilbilimi, İngiliz Filolojisi bölümleri ve bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim lisans programlarının birinden mezun olanlar katılabilecek.


Son müracaat tarihi itibarıyla, geçerlilik süresi dolmamış Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından, KPSSP108 puan türünden en az 80 puan almış olmakta adaylarda aranacak şartlar arasında yer almakta.


Ayrıca adaylarda İngilizce dilini Avrupa Birliği ile ilgili görevin gerektirdiği ilişkileri yürütecek düzeyde bilmeleri de istenecek.


Adaylar başvurularını, 6-20 Nisan 2011 tarihleri arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığına (İnönü Bulvarı No: 27 06100 Bahçelievler/Ankara) yapacaklar.


-EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 6 MÜFETTİŞ YARDIMCISI ALACAK-
Ankara Elektrik Havagazı ve Otobüs İşletme Müessesesi (EGO) Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı sınavla 6 müfettiş yardımcısı alacak.


Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan duyuruya göre, genel idari hizmetler sınıfı için 7'inci dereceden 1, 8'inci dereceden de 5 müfettiş yardımcısı alınacak.


Yazılı sınav 30 Nisan 2011 tarihinde EGO Genel Müdürlüğünde (Hipodrom Caddesi No: 5 Yenimahalle/Ankara) saat 09.30 ile 13.30 saatlerinde arasında yapılacak.


Sınava ÖSYM tarafından 27-28 Haziran 2009 veya 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (A) Grubunda, (KPSSP 65) bölümünden 70 ve daha yukarı puan almış olanlar katılabilecek.


Ayrıca adaylarda üniversitelerin hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme ve idari bilimler fakülteleri ile en az dört yıl eğitim veren ve denkliği yetkili makamca kabul edilen yerli ve yabancı fakültelerden birini bitirmiş olmaları şartı da aranacak.


Başvurular ilan tarihinden itibaren 7 gün içerisinde, mesai saati bitimine kadar, EGO Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı (Emniyet Mahallesi Hipodrom Caddesi No: 5 A Blok Yenimahalle/Ankara) adresine şahsen yapılacak.


Ayrıca yazılı sınavı kazananların listesi, genel müdürlükte ilan edilecek ve bu kişiler başkanlıkça sözlü sınava çağırılacak.


-BASIN-YAYIN VE ENFORMASYON GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 10 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK-
Öte yandan Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesi uyarınca 10 sözleşmeli personel alacak.


Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün bugünkü bazı gazetelerde yer alan duyurusuna göre, 2010 KPSSP3-KPSSP93-KPSSP94 (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle mülakat ile Almanca, Rusça, ve Fransızca dillerden 3 mütercim-tercüman, Çince İspanyolca, İtalyanca ve Danimarka’ca (Danish Dili) dillerinden 4 tercüman, 1 sistem programcısı, 1 çözümleyici, ve 1 dizgi operatörü olmak üzere toplam 10 sözleşmeli personel alınacak.


Bu arada 2010 KPSSP3-KPSSP93-KPSSP94 (B) grubu puan sıralamısı esas alınmak suretiyle her bir unvan için boş bulunan sözleşmeli personel pozisyonunun 10 katına kadar çağırılacak aday arasında yapılacak mülakat ile personel alımı gerçekleştirilecek.


Adaylar detaylı bilgiyi kurumun ”www.byegm.gov.tr” internet adresinden temin edebilecekler.


-TRABZON BELEDİYESİ SINAVLA 40 İTFAİYE ERİ ALACAK-
Trabzon Belediyesi 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa göre toplam 40 itfaiye eri alacak.


Trabzon Belediyesinin bugünkü bazı gazetelerde yer alan duyurusuna göre, KPSSP93, KPSSP94 ve KPSSP3 sınavına girmiş ve en az 60-65 taban puan almış adaylar sınava katılabilecek.


Sınav Trabzon Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürlüğünde 6 Nisan 2011 tarihinde saat 09.00'da dayanıklılık testi ve sözlü mülakat olarak işi aşamalı gerçekleştirilecek.


Çağrılan adayların tamamı bitirilmediği taktirde takip eden tarihlerde sınava devam edilecek.


Başvurular 1-4 Nisan 2011 tarihleri arasında mesai saati sonuna kadar Trabzon Belediyesine şahsen yapılacak. Posta ve e-mail yolu ile yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecek.


Alınacak itfaiye erlerinin sayıları, öğrenim durumları ve KPSS taban puanları şöyle:


”22 itfaiye eri KPSSP94 – 60 taban puan (lise ve dengi okul mezunu olmak),


3 itfaiye eri KPSSP94 – 60 taban puan (lise ve dengi okul mezunu olmak),


5 itfaiye eri KPSSP94 – 60 taban puan (lise ve dengi okul mezunu olmak),


3 itfaiye eri KPSSP93 – 60 taban puan (ön lisans düzeyinde eğitim veren fakültelerin itfaiyecilik ve yangın güvenliği, itfaiyecilik ve sivil savunma, sivil savunma ve itfaiyecilik programından mezun olmak),


1 itfaiye eri KPSSP3 – 65 taban puan (lisans düzeyinde eğitim veren fakültelerin bilgisayar mühendisliği bölümünden mezun olmak),


2 itfaiye eri KPSSP3 – 60 taban puan (lisans düzeyinde eğitim veren fakültelerin mimarlık bölümünden mezun olmak),


4 itfaiye eri KPSSP3 -60 taban puan (lisans düzeyinde eğitim veren fakültelerin iktisat, işletme, maliye, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, ve kamu yönetimi bölümlerinden mezun olmak).”


Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı memur alımı şartları bölümleri başvuruları 31 Mart 2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder