1 Nisan 2011 Cuma

Lc diyeti Nedir ?

son yılların en çok uygulanan diyetlerinden biridir. Formülünü karbonhidrat üzerine kurmuştur. diğer diyetlerin aksine karbonhidratı yasaklamayan bir diyettir.


 Karbonhidratı yasaklamanın aksine kontrollü ve sık sık tüketilmesini önerir. Popüler diyetlerden ayrılan yönü katı kurallarının olmamasıdır. Ancak karbonhidrat tüketimi konusunda son derece katıdır.


Lc diyetinde dikkat edilmesi gereken ürünler sakıncalı beyaz besinler olarak bilinir. Bunlar sofra şekeri , beyaz un , nişasta, beyaz pirinç , patates gibi ürünlerdir.


Lc diyetinin zayıflamanın yanındaki en önemli etkisi metabolizmayı hızlandırabilmesidir.Metabolizmayı dengeli olarak hızlandırabilen bu kolestrerol problemi olanlarda trigliseritin ciddi anlamda dengeye gelmesini sağlamıştır.


Lc diyetinde önemli olan az yemek yerine kandaki glikoz seviyesinin hızlı yükselmesini önlemek , dalgalanmalar yaşanmasını engellemektir.


Lc diyeti kepekli ürünler yenmesini tavsiye eder. Beyaz un yerine kepekli un kullanmak, kepekli pirinç kullanmak tüm diyetlerin ana unsurlarıdır.


Lc diyeti ise mesela kepekli un ile yapılan keklere daha fazla süt katılmasını önerir. Böylece tat değişikliği azalacaktır ve günlük hayatta fazla bir değişiklik olmayacağından diyetten vazgeçme oranı düşecektir.


Lc diyeti Nedir ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder