1 Nisan 2011 Cuma

Yıpranmış saçların onarılması

Saçlar çok çabuk yıpranan bir tüy türüdür. Bakımsız kalmaları halinde kısa zaman içinde matlaşırlar, canlılıklarını kaybedip kırılırlar. Saçların bozulmasının en önemli nedenlerinden biri boyalardır.


Yıpranmış saçları onarmak


Saçın doğal yapısını bozan boyalar, saçın nefes almasını da engellerler. Uzun süre boya içinde duran saçın kökü kurur ve saç dökülür. Yetersiz beslenme de saç doğasını korumada önemli bir etkendir.


Saçı besleyen bir çok yiyecek vardır. Bu yiyeceklerin eksik alınması saçın beslenme zincirini bozar ve dökülmelere neden olur. Saç kalitesini düşüren bir diğer unsur ile yüksek ısılı saç kurutma makineleridir.


Bir saç kurutma makinesinin kısa sürede saça verdiği zarar, dengesiz beslenmenin 3 yılda verdiği zarara eşittir.


Kırılmış saçları onarmak için bugün birçok şampuan ve krem piyasada bulunmaktadır. Fakat son zamanlarda kadınlar genelde doğal yöntemleri tercih etmektedir. Bu doğal yöntemlerden biri zeytinyağı – yumurta karışımını kısa süreliğine saç diplerine sürüp yıkamaktır.


Bu saçın beslenmesi için çok çok önemli bir karışımdır. Zeytinyağı tüm mucizesi ile saçı besleyecek, yumurta ise canlılık katacaktır.


Yıpranmış saçların onarılması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder