22 Şubat 2011 Salı

Yemeğinin Yapılışı

Yemeğinin Yapılışı

Şimdi bu yazımızda sizlere Türk Mutfağından eşsiz lezzetler sunacağız.
Menümüzde neler yokki tatlılar, çorbalar, salatalar en güzel meze tarifleri ve daha fazlası.

İşte ilk Yemek Tarifimiz :

Revani Tarifi - Revani Nasıl Yapılır
Malzemesi:
1 su bardağı un
6 adet yumurta
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı irmik
1/2 adet limon kabuğu rendesi
4,5 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kabartma tozu

Tarifi:
4 su bardağı şekeri, 4 su bardağı su ile kaynatıp bir şurup yapın ve yapmış olduğunuz şuruba 1 kaşık limon suyu katın. Şurup sıcakta beklesin. Bir Borcam tencerede yumurtalar ile yarım bardak şekeri, limon kabuğu rendesini de ekleyerek çırpıp koyu yoğurt kıvamına getirin. Limon suyunu koyup bir iki kere daha karıştırın. Kabartma tozu katılmış, elenmiş un ve irmik karışımını ilave edip tekrar karıştırın. Bu karışımı yağlanmış Borcam fırın tepsisine boşaltıp orta hararetli fırında pişirin (25-35 dakika). Fırından çıkarttığınızda revaniyi daha büyük bir Borcam kapaklı tencereye alıp üzerine sıcak şurubu dökün. Kapağı hemen kapatıp hala sıcak olan fırında kısa bir süre bekleterek şurubu çektirin. Böylece revani kabarır ve hacmi % 50 artar. Revaniniz soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Ayrıca En güzel Yemek Tarifleri için web sitemizi ziyadret edebilirsiniz.


Bu sayfadaki tarifin başka anlatımları için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz :Yemek Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder