9 Şubat 2011 Çarşamba

Selim Bayraktar Kimdir Biyografisi

Muhteşem Yüzyıl’ın Sümbül Ağası Selim Bayraktar Kimdir?

Selim Bayraktar 1975 Kerkük doğumlu.Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu.Muhteşem Yüzyıl’ın ‘Sümbül Ağa’sı Selim Bayraktar’ın, kendisini 13 yaşında orduya seçen Saddam Hüseyin’in Cumhuriyet Muhafızı olmamak için kurşuna dizilmeyi göze alarak ailesiyle Türkiye’ye kaçtığı ortaya çıktı…
Bir petrol şirketinde çalışmak için Irak’a giden Köyceğizli bir baba ile Kerküklü Türkmen annenin oğlu olan Bayraktar, İran-lrak savaşının son günlerinde okuduğu okulu ziyaret eden Saddam Hüseyin tarafından asker olarak seçildi. Selim Bayraktar asker olmamak için Türkiye’ye kaçış öyküsünü şöyle anlattı:
“13 yaşındayken bir gün Saddam Hüseyin okulumuzu ziyaret etti. Yanıma gelip başımı okşadı ve ‘Senden iyi asker olur’ dedi. Asker olmam için ben de, ailem de büyük baskı gördük. Saddam, savaş sırasında bütün sınırları kapatıp kaçmaya kalkışanların kurşuna dizilmeleri emrini verdi. Kurşuna dizilmeyi göze alıp sürekli kıyafet değiştirerek at üstünde sınırı geçtik. Türkiye’ye kaçmayı başaramasaydık Irak Ordusu’nda asker olacaktım…”
Selim Bayraktar’ın rol aldığı başlıca yapımlar
Köprü:2007(Erdal)
Büyük Oyun(Kaçakçı Lider)2009
Bir Bulut Olsam(Mahmut Paşa):2009
Muhteşem Yüzyıl(Sümbül Ağa)2011


Selim Bayraktar Kimdir Biyografisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder