14 Şubat 2011 Pazartesi

Gebelikten Korunma Yöntemleri – Erkeğin geri çekmesi

Sevgilerimle.Net Gebelikten Korunma kategorimizin yeni yzasınıda gebelikten korunma yöntemlerinden biri olan erkeğin geri çekmesi yöntemine değineceğiz.

Bu yöntem erkeğin, sperma atımının başlayacağını sezdiği an kamışını dölyolundan çekmesine dayanır. Sperma atımı dışarda, daha da iyisi’ kadının dış üreme organından uzakta olmalıdır.

Erkeğin kendini geri çekmesi, gebelikten korunma yöntemlerinin en yaygınıdır. Çiftlerin yüzde 70'ince uygulandığı sanılır, ama başarısızlık oranı oldukça önemlidir (yüzde 30). Dolayısıyle hekimler tarafından öğütlenmez. Erkeğin kendini geri çekmesinin başarısızlıkla sonuçlanmasının çeşitli nedenleri vardır.

XVII. yüzyıldan kalma bu yergili gravürde “bekaret kemeri» konusu işlenmiştir. Bekaret kemeri, ilk kadın koruyucularından biridir, ama gebeliği önlemekten çok, kadının kocasını aldatmasını önlemek amacıyla kullanılmıştır.

Spermatozoyitlerin, sperma atımından önce sidik yolu içine atılmalarına sık raslanır; sertleşme sırasında kamış deliğinde görülen hafif akıntı da, çoğunlukla spermatozoyitler kapsar.

Aynı biçimde, ilişkilerin tekrarlanması durumunda, sidik yolu içinde spermatozoyitlerin kalabileceği hesaba katılmalıdır.

Ayrıca bu yöntem, erkeklerin tümünde bulunmayan, çok sıkı bir kendini denetleme gerektirir. Üstelik, dış üreme organlarına boşalım da gebeliğe yolaçabilir; çünkü spermatozoyitier dölyoluna kadar ilerleyebilirler.
ekadin_bosanma
Sonuç

Bu uygulama, tıbbi açıdan çiftler için zararsızdır; ama etkililiği büyük ölçüde kuşku götürür. Erkeklerin çoğu, spermalarını istenilen biçimde tutmayı ve ilişkiyi zamanında kesmeyi beceremezler. VVesthoff, «bu yönteme güvenen bir çift, istenmeyen 3 gebeliği göze almalıdır» derken, Stix’e göre bu olasılık 13 gebeliği bulmaktadır. Dolayısiyle kadınlar, dikkatli olacağını söyleyen bir erkeğe genellikle güvenilemeyeceğini bilmelidirler. Çoğunlukla erkekler, duydukları zevki artırmak için, ilişkiyi boşalım ve orgazm sonunda keserler. Genel kural olarak, erkeklerin işbirliğine güvenerek bir gebelikten kaçınmanın olanaksızlığı kanıtlanmıştır. Her ne kadar bu yargı erkekler için oldukça ağır ise .de, normalde erkek psikolojisi açısından, içgüdüsel doyumun gelecek kaygısından önce geldiği kabul edilmelidir. Genel kural olarak, kadın, hiç bir zaman, «dışa boşalım» yoluyla gebelikten , korunma konusunda erkeğe güvenmemelidir.

Diyaframın etkililiğinde en önemli rolü boyutlarının uygun seçilmesi oynar. Resimde, dölyatağı boynunun boyutlarına göre diyafram seçmeyi sağlayan kutu görülmektedir.


Gebelikten Korunma Yöntemleri – Erkeğin geri çekmesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder