9 Şubat 2011 Çarşamba

Kıymalı Bulgurlu Biber Dolması Tarifi

Malzemeler :750 gram yeşil dolmalık biber350 – 400 gram dolmalık bulgur250 gram kıyma1 büyük soğansalça , sıvı yağ,  tuz , maydanoz , varsa domates , sıcak su

Bulgurlu Kıymalı Biber Dolması Tarifi , Yapılışı , Nasıl Yapılır :
İlk işlem : yeşil dolma  biberleri  yıkalayalım. Baş kısımlarını ya bıçakla keselim , yada sap kısmından tutarak parçalamadan içine doğru bastırarak çıkartalım. içindeki tohumları dökelim…Sonra dolma harcı içi ni hazırlayalım. bir soğanı çok küçük doğrayın. geniş bir kaba koyun. üzerine 2-3 yemek kaşığı salçayı , kıymayı , sıvı yağı , tuzu ve kıyılmış maydanozları ve yıkanmış süzülmüş bulguru ekleyerek harmanlayın.

üçüncü işlem : elimizle veya tatlı kaşığı yardımıyla bu karışımı yeşil dolma biberlerin içine yerleştirin. çok fazla tepeleme koymayın. bulgurlar suyu çekince şişeceğinden dolayı yeşil dolma biberler tepe kısmından taşma yapacaktır.Bütün dolma biberleri böyle yaparak derin bir tencereye sırasıyla dağılmadan yerleştirin. Üzerlerine domates diliminden veya çıkardığımız tohumlarından ayıkladığımız dolma biber saplarından kapak yapabilirsiniz.Sonra dolma biberlerin  yarısını hafif geçecek kadar sıcak suyu koyun. yeşil biber dolması nasıl pişirilir . Önce hızlı ateşte 1 dakika kadar sonra ocağın kısık gözünde bulgurların ve biberlerin piştiğinden emin oluncaya kadar pişirilir.


Kıymalı Bulgurlu Biber Dolması Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder