7 Şubat 2011 Pazartesi

Pırlanta Kolye Modelleri

Pırlanta Kolye Modelleri

Merhaba hoşgeldiniz.

Bugün sizlere Pırlanta Yüzükler hakkında detaylı bir şekilde bilgi vermeye çalışacağız. Sadece onunlada kalmayıp Pırlanta Yüzükler modellerini de sizlerle yakından birlikte inceleyeceğiz ve daha sonra Tektaş fiyatları hakkında detyalı bir yorumda bulunmaya çalışacağız.

Tektaş Pırlanta içerikli bu yazımızın ana sponsoru pirlantaturkiye.com a teşekkür ederiz. Bu yazının yanı sıra Tektaşlarhakkında detaylı bilgi almak için pirlantaturkiye.com web sitesinide mutlaka ama mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Şimdi ilk önce ana konumuz olan Pırlanta ' nın özelliklerinden bahsedeceğiz ve bunu aşama aşama gerçekleştirceğiz.

Pırlanta ' nın özellikleri :

En belirgin özelliği sertliğidir. Mineralojide kullanılan mohs sertlik göstergesinde en yüksek rakamla (10) gösterilir. Bu, diğer bütün mineralleri çizebilmesi demektir. Sertliğinden dolayı endüstriyel aletlerde kullanılması büyük önem kazanmıştır. Keza dayanıklılığından ve ışığı çok iyi kırmasından dolayı kıymetli bir zîynet eşyâsıdır. Pırlanta mineralinin her cihetteki sertliği aynı değildir. Fakat X ve Gama ışınları ile en sert yönüne doğru yönlendirilerek, aletlerde kesici olarak kullanılması sağlanır. Endüstriyel kullanım amaçlı yapay Pırlanta üretilir, fakat Pırlantaın yapay ya da doğal olduğu kolayca anlaşılır ve yapay olanının ziynet eşyası olarak bir değeri yoktur.

Pırlanta hakkında diğer bilinmesi gerekenlerden bir taneside aşağıdaki bgilidir.


Pırlanta' nın bulunuşu :
Pırlanta orijinal olarak yalnız Kimberlit Bacaları'nda bulunur. Diğer tip Pırlanta oluşumları, muhtemelen Kimberlit'ten aşınmayla veya tortuların başkalaşım geçirmelerinden meydana gelmiştir. Kimberlit kayasında bâzan Pırlanta bulunmayabilir. Bulunma nisbeti ancak ortalama kırk milyonda birdir. Kimberlit, yüksek nispette magnezyum ve demir bulunduran volkanik kaya kalıntısıdır. Bu kayalarda birçok başka mineral de bulunur. Kalsit, olivin, ilmenit, mika vb.. Kimberlit yer kabuğunun derin tabakalarında kanallar şeklinde bulunur. Pırlantaın bazı yer kabuğu hareketleriyle yukarıya çıktığı kabul edilmektedir. Kısmen de bazı bölgelerde nehir kumlarına karışmıştır. Pırlantaın en çok bulunduğu yerler olarak, Avustralya, Güney Afrika (Kimberley'de), Güney Amerika, Endonezya ve Hindistan sayılabilir.

Pırlanta ' hakkında vermiş olduğumuz yukarıdaki bilginin istediğiniz düzeyde olacağını ümit ediyor ve Pırlanta hakkındaki diğer bir konumuza geçiyoruz.
Pırlanta Kolye ModelleriPırlanta Modelleri ve Fiyatları
Pırlanta nasıl oluştu ?
Pırlantalar milyarlarca yıl önce, neredeyse zamanın başlangıcında oluşmuştur. Her Pırlanta son derece yaşlıdır, hatta dinozorların var olduğu dönemlerden bile çok önce oluşmuştur.
Gökyüzündeki bazı yıldızlardan bile daha yaşlı olan Pırlantanız, hayret verici bir yolculuğa dayanmıştır. Bu yolculuk çok eski bir elementi dünyanın en çok aranan ve ölümsüz mücevherlerinden biri haline getirmiştir.
Son derece yüksek ısı ve basınç altında yer kabuğunun derinliklerinde kristalleşen Pırlanta, değerli sırlarını yanardağlardaki volkanik lavların yardımıyla dünyanın yüzeyine taşıyana kadar korudu. Daha sonra da binlerce yıl boyunca doğanın yıpratıcı etkileriyle karşı karşıya kaldı. İnsanoğlunu şaşırtan bu çetin yolculuğa, sadece az bir kısmı sabırla dayanarak bulunmayı başardı.
Doğanın koşullarına direnebilenlerin de yalnızca çok az bir miktarı kesilip cilalanarak bir mücevherde kullanılabilecek büyüklük ve kaliteye sahiptir.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder