9 Şubat 2011 Çarşamba

Aslan Pençesi Şifalı Bitki

Aslan Pençesi: Aslan Pençesi genellikle ormanlık alanlarda, çayırlarda ve nemli yerlerde yatişen bir bitkidir. Halk tarafından şebnemli ve aslan ayağı olarakta bilinir. Boyları 50-60 cm ye kadar ulaşabilen dayanıklı bir bitkidir.

Aslan Pençesinin Faydaları: Aslan Pençesi özellikle kadınlar üzerinde çok etkilidir. Adet düzensizliklerini giderir ve düzene sokar. Menopoz dönemi şikayetlerini azaltır. Vücudu kuvvetlendirir.

Aslan pençesi ayrıca, baş ağrısına iyi gelir. Ateşi düşürür. Emziren annelerde anne sütünü arttırır. Bir çok kanser türüne karşı koruyucu etkisi vardır. Böbreklerin ve prostatın çalışmasını düzenler. Boğaz İltihablanmalarında ve ağız yaralarının iyileşmesinde yararlıdır. Kanamaları durdurur ve yaraların iyileşmesini hızlandırır. Uykusuzluk ve sindirim sistemi bozukluklarına iyi gelir. Kan şekerinin yükselmesini önler.

Nasıl Kullanılır: Aslan pençesi. Taze yaprakları salatalara katılabileceği gibi yaprakları ve çiçekli sapları kurutulduktan sonra suda kaynatılarak kullanılabilir. Yarim tatli kasigi kurutulmus ve ince kiyilmis aslan pençesi bitkisi, bir su bardagı kaynar suda haslanir ve demlenmesi icin 5-6 dakika bekletilir ve süzülür. Günde 2-3 bardak icilebilir. Aslan pençesi çay olarak içilebileceği gibi boğaz iltihaplarında gargara olarak, akne ve yaraları iyileştirmek için de haricen kompres olarak kullanılır.


Aslan Pençesi Şifalı Bitki

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder