11 Aralık 2010 Cumartesi

Zeytinyağlı Bamya nasıl yapılır

Zeytinyağlı bamya nasıl yapılır?

6-7 kişilik
5 dakika
30 dakika orta ateşte

Malzemeler

Bamya (1 kg),
Soğan (2 adet),
Domates (2 adet),
Havuç (1 adet),
Sarı Biber (1 adet),
Kırmızı Biber (1 adet),
Sarımsak (3 diş),
Limon (1 adet),
Su (2 sıcak su bardağı),
Şeker (1 tatlı kaşığı),
Zeytinyağı (1 su bardağı),
Tuz (1 tatlı kaşığı),
Karabiber (1 çay kaşığı)

Püf Noktası

Bamyaları pişirmeden önce sirkeli ve limonlu suda bir süre bekletin. Böylece bamyaların daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

Adım Adım Pişirme

1- Tencereye sıcak su koyun. Üzerine bamyaları ve 1 adet limonun suyunu sıkarak ilave edin. Bir taşım kaynayana kadar, 1-2 dakika kaynatın.

2- Bamyaları bir süzgeç yardımıyla süzün ve soğuk suda yıkayarak tekrar süzün.

3- Tencereye 1 su bardağı zeytinyağını koyun ve piyaz şeklinde doğradığınız soğanları kızgın yağda pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun.

4- Soğanlar pembeleştikten sonra sırasıyla tencereye doğradığınız 3 diş sarımsağı, ince ince dilimlediğiniz 1 adet havucu, renkli biberleri, küp şeklinde doğradığınız 2 adet domatesi ve süzdüğünüz 1 kg. bamyayı ilave ederek karıştırıp kavurun.

5- Tüm bu karışıma 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiberi ve 1 tatlı kaşığı şekeri ilave edin.

6- Tencereye 2 su bardağı sıcak su dökerek tenceredeki tüm malzemeyi bir iki kez karıştırın ve kapağını kapatın. Yemeği 20-25 dakika kadar orta ateşte pişirin. Soğumasını bekledikten sonra servis yapın.

Kaynak: Zeytinyağlı Bamya tarifi, Zeytinyağlı Bamya nasıl yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder