Malzemeler
(4 kişilik)
150 g margarin
3 fincan un
1 kg süt
1 paket vanilya
2 su bardağı tozşeker
1 paket dövülmüş damlasakızı
Tarçın
Hazırlanışı
Yanmaz tencereye margarini koyup kısık ateşte un ve şeker ekleyerek tahta kaşıkla kavurun. Sütü de ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırın ve ateşten alın. Derin bir kaseye boşaltıp üstüne vanilya ve damlasakızı koyup mikserle 10-15 dakika çırpın. Cam bir tepsiye koyarak buzdolabında 3-4 saat bekletin. Dolaptan çıkarınca tarçın ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Kaynak: Yalancı Tavuk göğsü tarifi, Yalancı Tavuk göğsü nasıl yapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder