Malzemeler
(4 kişilik)
175 g margarin
2 adet elma
1 su bardağından az şeker
2 su bardağı un
4 adet yumurta
½ paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
2 limon
4 kaşık pudra şeker
Hazırlanışı
Fırınınızı 175 dereceye getirip ısıtın. Elmaları rendeleyin. Margarin'i eritin. Yumurtaları bir kapta mikserle 2 dakika çırpın, içine şekeri ve vanilya şekerini ilave edip çırpmaya devam edin, erittiğiniz margarin'i çırparak karşıma ekleyin. Kabartma tozu katılmış unu karışıma yavaş yavaş yedirin, akıcı kıvama gelen hamuru rendelenmiş elmayla karıştırın, dikdörtgen kek kalıbına boşaltın, 175 derecede 50 dk. fırınlayın. 2 limonu sıkın, içinde 4 kaşık pudra şekeri eritin, fırından çıkan kekin üzerine sürerek soğuk servis yapın.
Kaynak: Elmalı Kek tarifi, Elmalı Kek nasıl yapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder