27 Aralık 2010 Pazartesi

Yağ yakan yiyecekler

Hızla kilo almanıza neden olan besinlerden uzak durmanız kadar, yağ yakan besinleri de sık sık tüketmeniz hızla zayıflamanız için son derece faydalıdır. Yağ yakan besinleri tespit edip, diyet listenize bu yağ yakan yiyecekleri koyarsanız ve günlük olarak belli oranlarda düzenli olarak tüketirseniz kısa zamanda bir iki beden zayıflayabilirsiniz. Gün içinde ne kadar egzersiz, spor yaparsanız yapın veya bütün gün aç aç dolasanız bile zayıflayamıyorsanız, bir yerde mutlaka bir hata yapıyorsunuzdur. Bu hata da muhtemelen yağ yakan yiyecekleri tüketmiyor olusunuzdur. Gün içersinde kahvaltınız da dâhil olmak üzere her öğününüze yağ yakıcı besinleri koymalısınız. Peki, yağ yakımını hızlandıran ve sizi hızla zayıflatacak olan besinler hangileridir?

Hızla zayıflamak ve yağ yakımını hızlandırmak için hayatınızda kesinlikle bu 4 ana besine mutlaka yer verin. Kırmızı biber, hindiba, greyfurt ve yoğurt bu 4 besin zayıflamak için hızla yağ yakmak için mucize besinlerdir.

Kırmızı biber

Kırmızı biber içindeki “capcaicin” isimli acı madde, vücudunuzdaki kan dolaşımını hızlandırır ve vücut ısısını hızlandırır. Kısacası vücut ısısı ne kadar yükselirse yağ yakımı o kadar hızlanır. Kırmızı biber de vücut ısısını yükselten harika bir zayıflama yiyeceğidir.

Hindiba

Hafif sarı renge çalan bu sebze, içeriğinde kan damarlarına pozitif etki yapan ve hazmı kolaylaştırmaya yarayan ‘intybin’ ya da ‘taraxin’ gibi çok güçlü maddeler barındırıyor. Bu iki mucize madde, vücutta bulunan asitlerin atılmasında ve metabolizmanın hızlı ve düzenli çalışmasında etkin rol oynar. Böylece tatlıya olan istek azalır ve yağ yakımı hızlanır.

Greyfurt

Greyfurt içeriğinde barındırdığı ikincil bitkisel maddeler ve C vitamini sayesinde gerçek bir yağ yakıcı ve zayıflatıcı meyvedir. Greyfurt tüketerek gün içinde yasadığınız açlık krizlerini unutabilirsiniz. Aynı zamanda diyet yaparken yasadığınız aşırı halsiz ve yorgun halinizin yerini enerji dolu bir gün alarak hızla yağ yakabilirsiniz. Bkz  Greyfurt Zayıflatır mı?

Yoğurt

Özellikle göbek eritmek için diyet menünüzde kesinlikle yoğurt olmalıdır. Her öğünde yağsız veya az yağlı yoğurt tüketerek hızla yağ yakabilir ve hızla zayıflayabilirsiniz. Her öğün en azından bir su bardağı yoğurt özellikle dümdüz bir karına sahip olmak için garanti yoldur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder