Kişi Sayısı : 8 Kişilik
Pişirme Süresi : 15 dk
Hazırlanma Süresi : 60 dk
Malzemeler :
¦ 12 adet etimek
¦ 2 çorba kaşığı reçel
¦ 1 bardak su
¦ 1 adet yumurta sarısı
¦ 1 çorba kaşığı un
¦ 1 çorba kaşığı mısır nişastası
¦ 1 bardak toz şeker
¦ 3 bardak süt
¦ 1 çorba kaşığı margarin
¦ 1 paket vanilya
¦ 15 adet çilek
¦ 1 adet kivi
¦ 1 adet muz
¦ 1 paket jöle
¦ 1 çorba kaşığı şekerleme
¦ 1/2 paket kremaYapılışı :

Yumurtanın sarısını, un, mısır nişastası ve şeker ile çırpın. Sütü ilave edin. Karıştırarak, muhallebi gibi pişirin. Kaynamaya başlayınca içine margarini ve vanilyayı atıp, karıştırın. Altını kapatın. Mikserle 5 dakika çırpın. Bisküvilerin üzerine kremanın yarısını dökün. Dolapta 1 saat kadar bekletin. Dilimlediğiniz çilek, kivi ve muzu dizin.Jöleyi 2 bardak suyla eritin, üzerine 1 bardak soğuk su koyun.
Jöle soğuduktan sonra kremayı bozmadan, meyvelerin üzerini kapatacak şekilde yavaşça dökün. Dolaba koyun. Donunca, kalan kremayı ekleyin. 30 dakika daha dolapta bekletin. Yarım paket kremayı da üzerine dökün. Tekrar dolapta bekletin.Boncuk şekerlerle süsleyerek, servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder